THE OWNER

My photo
hell-O guyss , im Athirah Ramli from Ampang , KL :) Just ordinary person . Studying at Politeknik Sultan Idris Shah , Sabak Bernam , Selangor . taking Dip.Hotel & Catering Management :) . So , if u guys wanna know me well , do read my blogg yeah :D Dont forget to drop some comments x). I have my own PRIDE as you . Always be myself . I do much LOVE my family & my friends . Do always keep in touch yah . Much LOVE ! XOXO xD

Followers

Tuesday, August 2

memori dulu kala.

cakap psl memori , may i story about past ? okay sorry .
ye tahu . brg yg lepas jgn dikenang bukan ? maaf ye .
tapi mmg betul2 nak luah sangat2 :")
kalau taknak baca takpe. kalau nak baca thanks.
harap yg membaca tak alami mcm apa yang aku alami ni.
phew. okay start . on 2008 , aku ? okay . cakap aku kau je tau? hehe. nak cpt :)
okay . aku ade knl sorg mamat ni . on september 2008 . 
dah lama kan ? aku ingt lagi tarikh tu . 14 september 2008 . alahai sweetnya kau ingat tarikh kenal2 ye :P
yes , im always remember benda2 cmni . ntah . bg aku penting :")
lantak korang lah kan nak ckp ape. tp aku suka ingat pasal tarikh2 ni .
okay. knl dlm myspace . ala zaman sekolah layan myspace kan. tipu la sape tak penh layan tu.
haha . okay aku add die and knl2 cmtu. comment2 cm biasa. wehehe. biase la . 
kenalan internet. sape takde. kah3. okay. pastu . cmne ntah .
dkt myspace tu dulu ade group mcm2 lah kan. aku join. nama group tu "scandle" !
wah. hot ke? ye. scandle. haha :D
then , mase tu aku hampir kena jd scandle org lain . hahaha :D
bkn taknak org tu . tapi aku knl bdk itu dan perangai nya yg tet tet tet ! haaa.
so , aku xnk. dorg kt group tu suruh aku carik la kan.
haha. then aku pilih la mamat nih tadi :)
okay die trus setuju. aku trus bg no.fon !
okay tak tahu malu kan ? tibe2 je bg no.fon.
pelik kan ? ahh. pedulik la. haha. kata scandle. mase tu bodoh2 lagi la kan.
haha. tp niat sebenar. takde lah smpai nak knl lebih2 ehem2 ke arah boifrenggg . haha,
just kawan n kawan. aku suka kawan ramai2 ni . heee :)
then kenal punya kenal la kan .
mase tuh aku sangkut dgn sorg bdk ni. bdk seremban. nama dia zaid. aku main kapel je. hahaha :D
okay pastuh clash. taktau sbb ape. sumpah tak ingat. pastu mse tu mcm sedih2. trus mengadu dkt?
dkt scandle aku tu la. die pun dgr je. bg aku.. die pn anggap aku just kwn. haha :D
tp mase tu die leh gelakkan aku sbb clash dgn si zaid ni. n aku tak tahu sbb ape -.-
then. lps beberapa bln tu. dlm bln 10 la. aku kapel pulak dgn zul.
actually arwah zul :") yes. arwah. hehe. nnty2 aku cte ye.
okay. smbung psl scandle ni. aku kapel dgn arwah zul sekejap gila nak mati ( 3 HARI ) peace ^^V !
hahaha. sbb aku hanya syg sbb kesian. ntah lah. die syg aku gila2. tapi aku tak boleh.
die punya merayu nak kapel sume. tp aku tak boleh. mcm ade sumthing yg tak kena. haha.
n mase tu aku rapat dgn scandle aku ni la kan.
hehehe :") . then. ngadu la lagi kat scandle aku ni. n sekali lagi die gelakkan aku sbb kapel sekejap gila =.=
die pun gila2 . sempoi je aku rase. org JB :)
Then , satu ptg tu . mase tarikh , 2 november 2008 , pukul 6 ptg. die tgh tgk kawan die main bola.
die mintak kapel. wahahahaha. aku ingt lagi, ingt die main2. seriously aku mcm. btol ke die ni kan .
last2 dia luah. die suka aku. haha :D die dah tertarik la kiranya. ceh ayat.
then aku terima la die. sbb rase ade chemistry :)
hmm kapel la kan. happy. n tak tau nk ckp ape. dunia aku ni lain.
sangat lain. dia happykan aku. serius. hehe. 
then date sume. die dtg sini . i mean dr JB ke KL la :)
jumpa aku. hehe. sumpah cm org kata sesuai la.
dia pun chubby n aku pun :)
ade yg ckp mcm adik beradik . org ckp jodoh kuat.
ahha :D ye2 la kan. hehehe. 
pastuh.. die bg aku cardigan. bg beg. hehe . sumpah bahgia yg amat.
n tak sangka. dr scandle trus kapel.
padahal aku yg beriya2 bg num fon . haha :D
then kapel punya kapel.
tarikh 30 november 2009 , clash -.-
erm , mase tu... aku mintak kapel. sbb ? bkn sbb org ketiga.
sbb die aku kata die asyik bz dgn life die. hmm .
then lame2 aku regret tinggal die. aku mintak kapel balik. then die taknak :(
huhu sedih kan ?
then awal januari 2010 aku masuk poli. sumpah asyik ingt kat dia.
ntahla. aku syg sgt kt dia. he's too everything for me :)
tak cntct , aku just senyap. dlm bln april mcm tu contact la balik kan.
aku cntct. erm , dlm mase yg same... die ade sumone. but tak kapel.
just rapat. tp perempuan tu mcm dh taruh harapan kt die. 
maybe die lyn cm gf kot =.=
okay. die tak terima perempuan tu sbb die kata syg aku lagi.
sumpah aku rase terharu, die stil ingt aku.
hurm.. then ktorg cntct as a friend je dulu. take time kott.
dlm mase yg sama. aku knl sorg mamat ni kat poli -.-
ohh. forget it. i hate that boy. sumpah perangai cm cilake. maaf. kasar.
haha. he's too bad. aku just doakan die berubah. tak baran gila mcm dulu.
first time aku kapel dgn bdk suka maki aku. haha. dayus dayus. grrr. mintak jauh la.
aku kapel bln may cmtu n clash bln september 2010. -.-
okay.. mase tu ex aku la yg bg smgt. die je yg happykan aku.
aku tak buang masa. die nk kapel balik. aku pun kapel la balik.
haha. tarikh? 10 september 2010 :)
haha. cpatkan ? aku pun ntah la. mase tu aku pkir xnk lpas die dah.
aku syg die. aku kesal kapel dgn bdk poli tu. sumpah.
sbb aku hipokrit. tak jd diri aku mase tu :"( siannya lah.
okay.. dah kapel balik.. aku syg die.. punya la lama tak jumpa kan.
jumpa la mase 24 november 2010 , hehe. he's birthday.
dia dtg KL . sumpah mcm waaaa :)
die dah lain. makin berisi. n comel. muahahaha :D
tp tape. syg tu tak ilang pun :")
then... jumpa lagi 25 disember 2010 ...
okay g genting highland ! sumpah the best moment ever :)
aku happy sgt mase tu. tak terkata.
hehehe. then... lama2 aku rase ntahla.
aku rase takde serasi dlm hbgn aku dgn die... aku buat keptusan terburu2.
aku kesal... aku clash lagi dgn die 7 february 2011 :(
okay. hmm. aku mintak lagi kan ? aku je. die mmg dah jd yg terbaik utk aku. tp aku je tak bersyukur.
aku salah. aku akui. smpailah skrg aku ingt die.
pdhl lepas clash die rayu2 nak aku. tp sikit punb aku tak pndg die,
mgkn sbb aku ade sumone yg jaga aku. aku lupa die. aku alpa.
aku bodoh tak pandang die, aku berlagak aku boleh bahagia tanpa die,
pdhl tak. aku rase sunyi die takde. aku sgt kesal dgn ape aku buat.
aku bodoh. bangang. sume kt aku.
aku mmg harus diperslahkan. aku dpt balasan yg teramat sgt.
skrg. die dah ade org lain. bahagia katanya :)
hmm , die mmg layak dpt bahgia tu. sbb die derita dulu , aku tak kesah pun.
aku butakan mata je. tp skrg. derita tu kena kat aku.
aku pun. tersangatlah derita. aku syg sgt kt die.
hehe. aku nk tunggu die,
tp aku takut. aku takut aku tak dpt die balik.
n tak mungkin kot. die pun dah jauhkan diri dia betul2 dlm hidup aku.
aku perlu die lagi. sangat2 kot. aku rase tak terurus. 
dia takde dlm dunia aku. lain sgt. haih.
mmg padah. aku carik psl. mmg kena la words ni,
"what you give , you'll get back " 
ha. kan. pdn muka. hehe.
aku cuba nak hidup tanpa die. susahnya. aku rase dah hina sbb die lgsg tak pedulik aku.
hehe. aku cuba hidup sorang skrg. aku nk sorang. aku taknak sape2 ganggu hati aku.
sbb hati aku masih ada nama dia, hurm.
tapi tak guna kan ? aku kna jgk move on. berubah demi mase dpn aku.
hurm. aku dah buat keputusan. aku akan biarkan hidup dia bahagia dgn awek baru die.
aku doakan die bahgia di dunia & akhirat.
aku dah nekad. aku taknak jejaskan diri aku.
aku kena jgk berubah. aku nak hidup mcm manusia normal. aku mmg syg dia, aku syg..
tp aku syg lagi ALLAH taa'la.
kan ? itu lebih penting. yg pasti . aku ade family , kawan2 yg ade sdia utk aku.
support aku kan ? aku tau mereka syg aku. hurm. 
aku syg nk lepas dia. tp aku perlu jgk lepaskan dia. walaupun scara slow2.
cuba tya. kau boleh,
dgn kisah2 kat atas lah. itu yg aku tak boleh lupa dia.
korang boleh nmpk. salah sape sebenarnya. dia yg salu pertahankan hbgn ktorg dlu.
asyik aku je mintak clash. hurmm. 
bodohnya aku. n lepas ni. aku dah taknak bodohkan diri aku.
aku akan cuba terima org lain. tp.. bkn skrg. 
hurmm. aku lepaskan kau Amyrul Helmi Bin Latip @ Rasip .
aku doakan kau bahagia. harap kau sentiasa happy n happy dgn Zura Anis.
aku takkan kacau hidup kau lagi.
maafkan segala silap salah aku yang banyak sgt tu.
aku tak layak nk jadi kawan kau sekali pun. 
jaga lah diri kau sebaik mungkin.
tolong jaga adik kau , Mizi utk aku. aku sentiasa rindu adik kau.
Maafkan aku sbb tak jadi teman hidup kau yg terakhir.


*PANJANGNYA -.-
Yang membebel ; AthirahRamli.

No comments:

Post a Comment