THE OWNER

My photo
hell-O guyss , im Athirah Ramli from Ampang , KL :) Just ordinary person . Studying at Politeknik Sultan Idris Shah , Sabak Bernam , Selangor . taking Dip.Hotel & Catering Management :) . So , if u guys wanna know me well , do read my blogg yeah :D Dont forget to drop some comments x). I have my own PRIDE as you . Always be myself . I do much LOVE my family & my friends . Do always keep in touch yah . Much LOVE ! XOXO xD

Followers

Friday, March 25

wanita :)

Lelaki perlu tahu yang wanita ?

 

1. Sensitif .
     Bukan nye  suka merajuk, tapi nak bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. Cerewet .
    Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang kadang macam nak lelakiI ikut kata-katanya sekali sekala.tak salah pun kan.

3. Halus .
    Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahannya, biasanya wanita akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukannye dendam.  

4. Ikhlas .
    Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui kalau lelaki itu betul betul percayakan dia.

5. Korban . 
    wanita sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. wanita amat tabah. macam mama saya :) 

6. Prihatin . 
    Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam. kadang kadang bila lelaki bagitaw sesuatu perkara , dia sudah pun mengetahuinya.

7. Manja . 
    Walaupun dia adalah seorang wanita yang pandai berdikari, naluri seorang wanita masih lagi tetap seorang wanita. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama lelaki , namun juga sesama kaum.

8. Ego . 
    wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

9. Cinta . 
    Cinta bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

10. Nafsu
      nafsu bukanlah segala-galanya buat wanita kerana wanita diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. nafsu yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. lelaki pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu.Fungsi lelaki adalah membimbing wanita dan bukan menghanyutkannya“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”
by : AthirahRamli(:

No comments:

Post a Comment